Waarom uw distributieriem op tijd vervangen?
May 13, 2016
13/5/2016

Waarom uw distributieriem op tijd vervangen?

Bij DriveIn zien wij regelmatig de schade die een gebroken distributieriem kan aanrichten! En als de distributieriem in de motor van uw auto breekt, zit u met torenhoge reparatiekosten. Laat DriveIn daarom uw distributieriem op tijd vervangen.

Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor. Het verbindt de krukas met de nokkenas. Deze getande riem zorgt er zo voor dat de kleppen in de cilinderkop op het juiste moment openen en sluiten. Het is van groot belang dat het openen en sluiten van de kleppen op het juiste moment gebeurt voor een optimale ontbranding in de motor. 

Wanneer moet de distributieriem vervangen worden?

Wanneer de distributieriem vervangen dient te worden, is afhankelijk van het merk en het model. In uw onderhoudsboekje vindt u de vervangingsintervallen voor uw auto. In de meeste gevallen dient de distributieriem vervangen te worden tussen de 60.000 en 120.000 kilometer. Soms staat het niet goed aangegeven of kunnen we niet achterhalen hoe oud de distributieriem is. We raden dan altijd aan om preventief distributie vervangen uit te voeren.

Vraag op tijd een nieuwe distributieriem aan

Een distributieriem heeft altijd een vastgesteld aantal kilometers voordat hij begint te slijten. De kwaliteit gaat daarna snel achteruit en de kans op knappen neemt toe. Breekt de distributieriem, dan loopt uw motor zware schade op. De zuiger begint dan de kleppen te raken waardoor deze zwaar beschadigd raken. In het ergste geval is uw motor total loss. Vraag daarom op tijd distributieriem vervangen aan.

Onze DriveIn medewerkers staan klaar om u een vrijblijvende offerte te sturen. 

Betreft de vestigingen:

Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief

Bedankt! U bent aangemeld

Oops! Something went wrong while submitting the form